Sokaknak nem maradt kiút

50 ezer ember dolgozott az épületekben, a halottak száma viszont kb 3000 körülire tehető.  Pontos számot nem tudok mondani, de nemhogy én sem de mások sem. Senki nem tudhatta hogy pontosan hányan is voltak az épületben...

Sokan azt pletykálják hogy jé, de kevesen haltak meg, meghogy felhívogatták az embereket hogy ne menjenek be dolgozni. Hát nem ezért ilyen "alacsony" (mihez képest ugye...) az elhunytak száma hanem azért mert a tornyok nem omlottak rögtön össze így nagyon sok ember el tudott menekülni. Az a torony, amelyikbe másodjára csapódott be a gép onnan meg már egy csomó ember le is lépett. Persze sokan nem menekültek el, sőt olyan is volt aki visszament a másik épületbe az aktatáskájért stb... csak senki nem számított rá hogy jön mégegy repülő... :-(
Mivelhogy mindenki lelépett aki tudott, márpedig a többség kitudott menekülni akik a becsapódás helyszíne alatt tartózkodtak.
Akik az felett tartózkodtak... az Északi toronyban, akik a 92. emelet felett tartózkodtak..sajnos azok mind meghaltak.Mondanom sem kell hogy azok akik kiugrottak, azok is meghaltak.
A repülőgép a 3 lépcsőház közül mindegyiket elpusztította.
A déli toronyból sikerült kijutnia pár embernek, olyanoknak is akik a becsapódás pontja fölött tartózkodtak. Egy lépcsőház megmenekült.

Sokan felfelé menekültek a tetőre, de sajnos helikopter sosem ment értük.
De a legtöbben egész egyszerűen csapdába estek az irodájukban.  Mivelhogy alulról el lett vágva minden (lépcsőház, liftakna) így a füst akadálytalanul ömlött befele hozzájuk. Nomeg a meleg is.
Így nem is csoda hogy nagyon sokan kiugrottak:






A felsőbb szinteket 100%-osan megtöltötte a füst, a hatóságok szerint kb 200-ra tehető a kiugrottak száma, olyanok is voltak akik párban, egymás kezét fogva ugrottak ki:

Szegények hiába integettek, 100 emelet magasra nem ér fel egyetlen létra sem. :-(



Volt olyan is aki szó szerint kirobbant az ablakból...
Valószínűleg az ember ütötte ki az ablakot aztán amint sikerült neki kitörnie már ki is ugrott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése